olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Zupa jarzynowa z rzodkiewką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zdrowa i pożywna zupka z jarzynkami i rzodkiewką, bez soli.

Zupa jarzynowa z rzodkiewką

Składniki:

Zupa jarzynowa z rzodkiewką

 

  • 5 marchewek
  • 4 ziemniaki
  • 4 pietruszki
  • 0,5 selera
  • koperek

 

  • 2 rzodkiewki
  • kości do wywaru
  • majeranek
  • pieprz
  • vegeta

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z rzodkiewką
Kości mięsne do wywaru gotujemy przez 30 minut pod przykryciem, (ostatnie 10 minut bez przykrywki), następnie wykładamy je z garnka. Pietruszkę, seler, ziemniaki i marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.Rzodkiewkę myjemy, kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do wywaru kostnego, mieszamy. Gotujemy przez ok. 30 minut, aż ziemniaki i inne warzywa będą miękkie. Przyprawiamy majerankiem, vegetą i pieprzem. Nalewamy do miseczek i dodajemy koperek.