Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Zupa jarzynowa zabielana śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa wielowarzyna zabielana śmietaną podawana na obiad. Zawiera w sobie wszystko co potrzeba by się nasycić.

Zupa jarzynowa zabielana śmietaną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa jarzynowa zabielana śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa zabielana śmietaną
Do garnka wkładam kość wieprzową, zalewam wodą, gotuję wywar. Warzywa obieram, wszystko kroje w kostkę, jedynie fasolkę kroimy w mniejsze słupki, kalafior w mniejsze różyczki, brukselkę zostawiamy całą. Kiedy wywar mamy gotowy przekładamy wszystkie warzywa, gotujemy 15 minut. Dodajemy do całość kostkę rosołową i doprawiamy do smaku, gotujemy 5 minut. Zabielamy zupę śmietaną, zagotowujemy, kiedy wszystkie warzywa są miękkie wyłączamy grzanie. 
Zupa jarzynowa zabielana śmietaną
na wieprzowej kości należy ugotować wywar
Zupa jarzynowa zabielana śmietaną
do wywaru dodajemy przygotowane warzywa
Zupa jarzynowa zabielana śmietaną
do podgotowanych warzyw dodajemy kostkę rosołową i doprawiamy