nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Zupa jarzynowo -pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bomba witaminowa - a zupa powstała z resztek warzyw :)

Zupa jarzynowo -pomidorowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowo -pomidorowa

 

  • wywar z drobiu
  • kilka brukselek
  • garść mrożonego groszku
  • garść mrożonej fasolki żółtej
  • cebula
  • marchewka
  • pietruszka korzeń
  • pół selera
  • puszka pomidorów w puszce
  • 1 mała cukinia
  • mały koncentrat pomidorowy
  • szczypta chilli
  • 1/3 szklanki wytrawnego czerwonego wina
  • łyżka masła
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowo -pomidorowa
W garnku rozgrzewamy masło z olejem wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, marchewkę, pietruszkę oraz seler. Dusimy około10minut. Dodajemy bulion, czerwone wino, pomidory w puszce i koncentrat. Gotujemy ok 5 minut, następnie dodajemy oczyszczoną brukselkę (większe kroimy na pół), fasolkę oraz groszek.Gotujemy około 10 minut. Na 3 minuty przed końcem dodajemy pokrojoną cukinię. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego.
Zupa jarzynowo -pomidorowa
Marchewkę, pietruszkę, seler oraz cebulę podsmażamy
Zupa jarzynowo -pomidorowa
Dodajemy bulion, czerwone wino oraz pomidory
Zupa jarzynowo -pomidorowa
Następnie dodajemy zielone i żółte warzywa
Zupa jarzynowo -pomidorowa
Na sam koniec dodajemy cukinię igotujemy 3 minuty