Sposób przygotowania:
Zupa jogurtowa.
Jogurt przecedzić przez lnianą szmatkę i odstawić na pół godziny.
Zagotować wodę na wrzątek i wrzucić ryż,zamieszać,dodać łyżkę masła,osolić.Dodać obrany i pokrajany miąższ z pomidora i dać
do zupy.Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu,aż ryż zmięknie.Do miski z jogurtem wlać 3 łyżki zupy,zamieszać drewnianą łyżką.Zgasić ogień i ostudzić zupę i wlać powoli jogurt,
dokładnie mieszając,aż składniki się połączą.Podawać w glinianych miseczkach,dodając do każdej porcji łyżeczkę wina.
Zagotować wodę na wrzątek i wrzucić ryż,zamieszać,dodać łyżkę masła,osolić.Dodać obrany i pokrajany miąższ z pomidora i dać
do zupy.Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu,aż ryż zmięknie.Do miski z jogurtem wlać 3 łyżki zupy,zamieszać drewnianą łyżką.Zgasić ogień i ostudzić zupę i wlać powoli jogurt,
dokładnie mieszając,aż składniki się połączą.Podawać w glinianych miseczkach,dodając do każdej porcji łyżeczkę wina.