djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna i zdrowa zupa kalafiorowa.

Zupa kalafiorowa

Składniki:

Zupa kalafiorowa

 

  • 0,5 kalafior, włoszczyzna, 2 l wody, 1 żółtko, 1 łyżka mąki,
  • 1 szklanka mleko, sól, koperek

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa
Warzywa kroimy i wrzucamy do gorącej wody i gotujemy. Kalafior dzielimy na różyczki. Ugotowany wywar przelewamy przez sito, żeby wyjąć z niego warzywa. Do wywaru wrzucamy kalafior i gotujemy. Mąkę i żółtko mieszamy z mlekiem i wlewamy do zupy cały czas mieszając. Doprawimy do smaku i posypujemy koperkiem

Tagi:

kalafior