Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybka, prosta i smaczna zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa kalafiorowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa
Porcje rosołową myjemy, oczyszczamy, zalewamy zimną wodą około 1,5 litra, gotujemy na małym ogniu, kiedy się zagotuje zbieramy szumowinę i dodajemy obrane i opłukane warzywa, solimy i gotujemy około 15 minut. Dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy pieprzem. W tym czasie obgotowujemy kilka minut różyczki kalafiora, Ugotowane warzywka z wywaru kroimy w kosteczkę, wywar przecedzamy, dodajemy pokrojone warzywka i kalafior, podgrzewamy około 5 minut i gotowe :) Smacznego
Zupa kalafiorowa
Ugotowany wywar do zupy kalafiorowej z warzywkami

Tagi:

kalafior