Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna zupka na wywarze mięsnym z kalafiorem i innymi warzywami zabielona śmietaną i podana z ziemniaczkami.

 Zupa kalafiorowa

Składniki:

Zupa kalafiorowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa
Golonko dokładnie umyć i zalać wodą. Zagotować. Wyjąć szumowiny, dodać kostkę rosołową. Gotować pod przykryciem do miękkości. Kiedy będzie prawie miękkie dodać kalafiora podzielonego na różyczki, ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchew, pietruszkę i seler starte na grubych oczkach. Gotować do miękkości. Na koniec zupę zabielić śmietaną i doprawić do smaku.

Tagi:

kalafior