Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowaZupa kalafiorowa: Warzywa mieszane umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać na mniejsze kawałki, włożyć do wrzącej osolonej wody (ok 1 szkl). Ugotować do miękkości. kalafior oczyścić ze stwardniałych liści, przyciąć głąb, umyć, podzielić na różyczki, włozyć do niewielkiej ilości (ok 1/2 szkl) wrzącej, osolonej wody, ugotować. Warzywa mieszane zmiksować lub przetrzeć przez sito, dodać ugotowany kalafior. Zagrzać, wlać gorące mleko i śmietankę, wsypać koperek. Przyprawić do smaku. Zupę kalafiorową od razu podawać.
Borubar
sandra200
Bahus
Magdusia1312
darek112
Gość
dorotkamalenstwo
Gość
Gość
Gość
siwa12345
ewelina198590
mania
kaska215
Kasienka92