Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa 3.
Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w paski o długości 3 cm. Cebulę obieramy i kroimy w wiórka. Kalafior opłukujemy i dzielimy na różyczki. Do garnka wlewamy 1,5 l wody wsypujemy marchew, pietruszkę, cebulę, dodajemy świeżo zmielony pieprz, sól, mieszamy i gotujemy przez 10 minut. Następnie dodajemy różyczki kalafiora, kostkę ,mieszamy i gotujemy przez następne 10 minut. Do zupy dodajemy śmietanę i natkę pietruszki. Podajemy na gorąco.
![Zupa kalafiorowa 3. Zupa kalafiorowa 3.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-kalafiorowa-3-92211.jpg)
![Zupa kalafiorowa 3. Zupa kalafiorowa 3.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-kalafiorowa-3-92212.jpg)
![Zupa kalafiorowa 3. Zupa kalafiorowa 3.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-kalafiorowa-3-92213.jpg)