Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa bez mięsa
Kalafior jeśli jest w calości płuczemy i rozdzielamy na rożyczki. Do garnka z wodą wrzucamy kostkę warzywną (lub jak komuś sie chce wcześniej przygotowywać wywar z warzyw). Wrzucamy kalafior. Gotujemy aż zrobi się miękki. Dosypujemy poszatkowany koperek i jeśli jest taka potrzeba dosypujemy soli i pieprzu.
Dwie łyżki śmietany wkładamy do szklanki i stopniowo dodajemy kilka łyżek cieplej zupki. Mieszmy i tak przygotowaną śmietanę dodajemy do zupy. Dzieki temu nie powinna się zwarzyć.
Dwie łyżki śmietany wkładamy do szklanki i stopniowo dodajemy kilka łyżek cieplej zupki. Mieszmy i tak przygotowaną śmietanę dodajemy do zupy. Dzieki temu nie powinna się zwarzyć.
Pasqd