Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa na rosole
W garnku roztopić masło klarowane, dodać drobno pokrojoną cebulę i często mieszając podsmażyć. Pod koniec dodać zmiażdżony czosnek i przyprawy.
Dodać obraną, umytą i pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler i por. Wlać rosół, zagotować i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną.
Do garnka przełożyć umytego i podzielonego na różyczki kalafiora. Gotować na wolnym ogniu uważając, żeby kalafior się nie rozgotował.
Garnek zdjąć z ognia i jeśli jest taka potrzeba, to jeszcze raz doprawić do smaku. Podawać z posiekaną natką pietruszki.
Dodać obraną, umytą i pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler i por. Wlać rosół, zagotować i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną.
Do garnka przełożyć umytego i podzielonego na różyczki kalafiora. Gotować na wolnym ogniu uważając, żeby kalafior się nie rozgotował.
Garnek zdjąć z ognia i jeśli jest taka potrzeba, to jeszcze raz doprawić do smaku. Podawać z posiekaną natką pietruszki.