buciol78

buciol78

Szef Kuchni
[Przepisów: 71]

Zupa kalafiorowa z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Łatwa,pyszna zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa z fasolką szparagową

Składniki:

Zupa kalafiorowa z fasolką szparagową

 

  • 1duży kalafior
  • 30dag.fasolka szparagowa konserwowa
  • 1 średni seler
  • 3-4 średnie pietruszki
  • 3-4 średnie marchewki
  • pęczek zielonej pietruszki
  • 3l.wody
  • 1porcja rosołowa
  • 1 śmietana 18% kwaśna
  • sól,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy,maggi,

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa z fasolką szparagową
Wodę wlewamy do garnka,wrzucamy porcję rosołową,liście i ziele,szczyptę soli.Gotujemy wywar.W między czasie kalafior oczyszczamy dzielimy na różyczki.Warzywa płuczemy,obieramy i kroimy w kostkę a następnie wrzucamy do wywaru gotując do miękkości.Z zupy wyjąć część warzyw(niewielka) do miski i zmiksować blenderem.Wlać spowrotem w celu zagęszczenia.Fasolkę odsączamy z zalewy,śmietanę hartujemy w miscei dodajemy do zupy.Wszystko razem gotujemy ok,10min na małym ogniu.Doprawiamy do smaku,podajemy z posiekaną pietruszką.SMACZNEGO.