Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z koperkiem
Przygotować wywar mięsny na zupę - gotując mięso z kostką bulionową, listkami laurowymi i zielem angielskim.
Warzywa pokroić (ziemniaki,marchew, pietruszkę, selera), wrzucić do gotującego się wywaru i gotować do miękkości.
Kalafiora umyć, podzielić na różyczki i wrzucić 10-15 minut przed końcem gotowania się zupy.
Na końcu dodać posiekany koperek i śmietanę.
Całość doprawić do smaku.
Warzywa pokroić (ziemniaki,marchew, pietruszkę, selera), wrzucić do gotującego się wywaru i gotować do miękkości.
Kalafiora umyć, podzielić na różyczki i wrzucić 10-15 minut przed końcem gotowania się zupy.
Na końcu dodać posiekany koperek i śmietanę.
Całość doprawić do smaku.
Marika-
Holly
Di bloguje