Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Zupa kalafiorowa z koperkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna zupa kalafiorowa z dodatkiem koperku. Lekka, aromatyczna i niezwykle pyszna. Można ja przyrządzić na wywarze drobiowym czy warzywnym..

Zupa kalafiorowa z koperkiem

Składniki:

Zupa kalafiorowa z koperkiem

  • mięso na wywar
  • 1 kalafior
  • 4 średnie ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1/2-1 pęczek koperku (w zależności od wielkości i upodobań)
  • 1 kostka bulionowa
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 50-100 ml śmietany
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa z koperkiem
Przygotować wywar mięsny na zupę - gotując mięso z kostką bulionową, listkami laurowymi i zielem angielskim.

Warzywa pokroić (ziemniaki,marchew, pietruszkę, selera), wrzucić do gotującego się wywaru i gotować do miękkości.

Kalafiora umyć, podzielić na różyczki i wrzucić 10-15 minut przed końcem gotowania się zupy.

Na końcu dodać posiekany koperek i śmietanę.

Całość doprawić do smaku.