Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z kukurydzą konserwową
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie kalafior dzielimy na różyczki i myjemy. Marchewki obieramy i myjemy, kroimy w kosteczkę. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w dużą kostkę.
Umyte udko wkładamy do gotującej się wody i gotujemy przez 15 minut, dokładamy pokrojoną marchewkę i odsączoną z zalewy kukurydzę, gotujemy ok. 10 minut. Wkładamy ziemniaki i po kilku minutach kalafior i gotujemy do miękkości, wsypujemy sól.
Zupę przelewamy na talerze. Natkę pietruszki myjemy i kroimy na drobno i dekorujemy zupę.
Umyte udko wkładamy do gotującej się wody i gotujemy przez 15 minut, dokładamy pokrojoną marchewkę i odsączoną z zalewy kukurydzę, gotujemy ok. 10 minut. Wkładamy ziemniaki i po kilku minutach kalafior i gotujemy do miękkości, wsypujemy sól.
Zupę przelewamy na talerze. Natkę pietruszki myjemy i kroimy na drobno i dekorujemy zupę.