Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z ziemniakami
Do garnka wlewam 1.5 l wody. Następnie dodaję umytego pora, selera, ziele angielskie, liść laurowy oraz kostkę rosółową. Gotuję na małym ogniu ok 15 min. Marchewkę obieram i kroję w plastry.
Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Z wywaru za pomocą łyżki cedzakowej wyjmuję selera, pora i liście. Dodaję marchewkę i ziemniaki, gotuję aż ziemniaki będą lekko miękkie.
Następnie dodaję różyczki kalafiora.Dodaję pieprz, sól w razie potrzeby oraz koper. Gotuję aż ziemniaki i kalafior będą miękkie.
Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Zupę przelewam do miseczek dodaję łyżkę jogurtu. Smacznego.
Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Z wywaru za pomocą łyżki cedzakowej wyjmuję selera, pora i liście. Dodaję marchewkę i ziemniaki, gotuję aż ziemniaki będą lekko miękkie.
Następnie dodaję różyczki kalafiora.Dodaję pieprz, sól w razie potrzeby oraz koper. Gotuję aż ziemniaki i kalafior będą miękkie.
Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Zupę przelewam do miseczek dodaję łyżkę jogurtu. Smacznego.