Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Zupa kalafiorowa z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Typowo letnia zupa ze świeżych warzyw królujących się na straganach. Lekka, aromatyczna z dodatkiem kaszy staje się syta, a smażone na maśle pomidory z cebulą nadaję jej wyjątkowego smaku.

Zupa kalafiorowa z pomidorami

Składniki:

Zupa kalafiorowa z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa z pomidorami
Mięso umyć, umieścić w garnku, zalać ok 3 l wody, ugotować wywar. Po ok 40 min przecedzić.

Włoszczyznę oraz ziemniaki obrać i umyć. Marchew z pietruszką okroić w pół plasterki, a ziemniaki w kostkę. Warzywa ugotować na mięso w wywarze. Kalafiora podzielić na różyczki, obrane pomidory i cebulę pokroić w kostkę.

Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać pomidory smażyć do momentu aż puszczą sok.

Do zupy dodać kalafiora oraz zawartość patelni. Wsypać kaszę manną, koper i przyprawy.

Gotować kolejne 20-25 min.

Do zupy wlać jogurt, dokładnie wymieszać.