Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z pomidorami
Mięso umyć, umieścić w garnku, zalać ok 3 l wody, ugotować wywar. Po ok 40 min przecedzić.
Włoszczyznę oraz ziemniaki obrać i umyć. Marchew z pietruszką okroić w pół plasterki, a ziemniaki w kostkę. Warzywa ugotować na mięso w wywarze. Kalafiora podzielić na różyczki, obrane pomidory i cebulę pokroić w kostkę.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać pomidory smażyć do momentu aż puszczą sok.
Do zupy dodać kalafiora oraz zawartość patelni. Wsypać kaszę manną, koper i przyprawy.
Gotować kolejne 20-25 min.
Do zupy wlać jogurt, dokładnie wymieszać.
Włoszczyznę oraz ziemniaki obrać i umyć. Marchew z pietruszką okroić w pół plasterki, a ziemniaki w kostkę. Warzywa ugotować na mięso w wywarze. Kalafiora podzielić na różyczki, obrane pomidory i cebulę pokroić w kostkę.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać pomidory smażyć do momentu aż puszczą sok.
Do zupy dodać kalafiora oraz zawartość patelni. Wsypać kaszę manną, koper i przyprawy.
Gotować kolejne 20-25 min.
Do zupy wlać jogurt, dokładnie wymieszać.