Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie kalafior dzielimy na różyczki i myjemy. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w kosteczkę. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę.
Udko myjemy i wkładamy do gotującej się wody i gotujemy przez 15 minut, następnie dodajemy marchewkę a po 15 minutach ziemniaki i umytą gałązkę lubczyku a po kolejnych 10 wkładamy różyczki kalafiora i gotujemy do miękkości.
Na samym końcu wsypujemy sól.
Udko myjemy i wkładamy do gotującej się wody i gotujemy przez 15 minut, następnie dodajemy marchewkę a po 15 minutach ziemniaki i umytą gałązkę lubczyku a po kolejnych 10 wkładamy różyczki kalafiora i gotujemy do miękkości.
Na samym końcu wsypujemy sól.