Sposób przygotowania:
Chłodnik z ziemniakami
Do garnka wlewamy bulion i zagotowujemy. Do gotującego się bulionu dodajemy koncentrat barszczu i ćwikłę, mieszamy i razem gotujemy przez 1 minutę.
Do jogurtu dodajemy kilka łyżek gorącej zupy i mieszamy. Wlewamy jogurt do zupy i mieszamy.
Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia i studzimy.
Ziemniaki obieramy i myjemy a potem kroimy na mniejsze kawałki.
Ziemniaki wkładamy do garnka i zalewamy wodą, gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania solimy.
Gdy ziemniaki są ugotowane, zlewamy z nich wodę a potem dodajemy pieprz, mleko i masło i ubijamy tłuczkiem na puree.
Na talerz wykładamy puree ziemniaczane, dolewamy zimny chłodnik i dekorujemy kiełkami.
Do jogurtu dodajemy kilka łyżek gorącej zupy i mieszamy. Wlewamy jogurt do zupy i mieszamy.
Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia i studzimy.
Ziemniaki obieramy i myjemy a potem kroimy na mniejsze kawałki.
Ziemniaki wkładamy do garnka i zalewamy wodą, gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania solimy.
Gdy ziemniaki są ugotowane, zlewamy z nich wodę a potem dodajemy pieprz, mleko i masło i ubijamy tłuczkiem na puree.
Na talerz wykładamy puree ziemniaczane, dolewamy zimny chłodnik i dekorujemy kiełkami.