Sposób przygotowania:
Fit-barszczyk z botwinką
Gotujemy bulion drobiowy - mięso z kurczaka zalewamy wodą, dodajemy włoszczyznę, ziele angielskie, listek laurowy, pieprz, solimy.
Gotujemy ok. 1,5 godziny, co jakiś czas usuwając męty.
W międzyczasie kroimy botwinkę, obieramy buraki i kroimy w kostkę.
Z bulionu wyjmujemy mięso i warzywa, wrzucamy buraki i botwinkę, gotujemy ok. pół godziny.
Dolewamy mleko. Doprawiamy do smaku.
Gotujemy ok. 1,5 godziny, co jakiś czas usuwając męty.
W międzyczasie kroimy botwinkę, obieramy buraki i kroimy w kostkę.
Z bulionu wyjmujemy mięso i warzywa, wrzucamy buraki i botwinkę, gotujemy ok. pół godziny.
Dolewamy mleko. Doprawiamy do smaku.