WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1058]

Zupa kalafiorowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna zupa kalafiorowa z marchewką, ziemniakiem, pietruszką i makaronem, ugotowana na mięsie ze schabu wieprzowego.

Zupa kalafiorowa z makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kalafiorowa z makaronem

 

  • ok. 250 g mięsa wieprzowego chudego np. schab
  • 2 małe ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • pęczek koperku
  • kilka różyczek kalafiora
  • kawałek cebuli
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • garść makaronu
  • 0,5 kostki rosołowej

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa z makaronem

ETAP 1:

Mięso umyć i pokroić w kostkę wrzucić do garnka. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa.

Różyczki kalafiora opłukać, podzielić na mniejsze kawałki i dodać do reszty składników. Dodać posiekany koperek i kawałek cebuli. Zalać wszystko wodą. Dodać listek laurowy i ziele angielskie. Zagotować. Dodać kostkę rosołową.

Gotować aż warzywa i mięso zmiękną. Na kilkanaście minut przed końcem gotowania wsypać do zupy makaron typu świderki drobne lub falbanki.

Gotować aż makaron będzie miękki. Doprawić solą i pieprzem.

Zupa kalafiorowa z makaronem
Zupa kalafiorowa gorąca po ugotowaniu w garnku
Zupa kalafiorowa z makaronem
Składniki na zupę kalafiorową zalane wodą
Zupa kalafiorowa z makaronem
Różyczki kalafiora dodane do marchewki, ziemniaka i zieleniny
Zupa kalafiorowa z makaronem
Mięso na zupę pokrojone w kostkę przed wrzuceniem do garnka