kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 780]

Zupa porowa z białą kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na zupę porową. Przygotowana na domowym rosole smakuje wybornie. Polecam na obiad z domowym pieczywem.

Zupa porowa z białą kiełbaską Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa porowa z białą kiełbaską

 

  • 0,5 l domowego rosołu
  • 1 por ( biała część )
  • 2 marchewki
  • 2 duże ziemniaki
  • 4 małe białe kiełbaski
  • natka pietruszki
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa porowa z białą kiełbaską
Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy. Marchewki obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej i wkładamy do gotującego się rosołu. Por dokładnie myjemy i kroimy, dokładamy do gotującej się zupy.

Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w dużą kostkę i wkładamy do garnka. 

Gdy warzywa są ugotowane dokładamy kiełbaski i solimy do smaku, gotujemy razem przez chwilę. 

Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Zupa porowa z białą kiełbaską
Obraną i umytą marchewkę ścieramy na tarce.
Zupa porowa z białą kiełbaską
Oczyszczony i czysty por kroimy na drobno.
Zupa porowa z białą kiełbaską
Obrane i umytą ziemniaki kroimy w dużą kostkę.

Tagi:

zupa por obiad