Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z serem
Do garnka wlej 2l wody, dosyp przyprawę uniwersalną i dodaj kostkę warzywną. Dodaj 2 obrane i umyte marchewki i zagotuj bulion. Następnie włóż umytego i podzielonego na różyczki kalafiora.
Można użyć mrożonego. Gotuj na lekkim ogniu ok. 10- 15 min, aż kalafior będzie al dente. Wyjmij marchewki i odstaw do wystudzenia.
Do zupy wsyp drobny makaron i smażoną cebulkę i gotuj kolejne 10 min do miękkości makaronu.
Marchew zetrzyj lub pokrój na drobno i wrzuć do zupy. Pod koniec gotowania wsyp partiami żółty ser, dodaj pociętą natkę pietruszki i dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj odrobinę maggi.
Podgotuj 2 min, zabiel śmietaną i przed podaniem posyp kiełkami jarmużu lub rzeżuchy.
Smacznego!
Można użyć mrożonego. Gotuj na lekkim ogniu ok. 10- 15 min, aż kalafior będzie al dente. Wyjmij marchewki i odstaw do wystudzenia.
Do zupy wsyp drobny makaron i smażoną cebulkę i gotuj kolejne 10 min do miękkości makaronu.
Marchew zetrzyj lub pokrój na drobno i wrzuć do zupy. Pod koniec gotowania wsyp partiami żółty ser, dodaj pociętą natkę pietruszki i dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj odrobinę maggi.
Podgotuj 2 min, zabiel śmietaną i przed podaniem posyp kiełkami jarmużu lub rzeżuchy.
Smacznego!