Sposób przygotowania:
Klasyczna zupa kalafiorowa
Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem listka i ziela angielskiego.
Kalafiora dzielimy na różyczki i płukamy. Wywar przecedzamy, dodajemy marchewkę pokrojoną w paski, pietruszkę, ziemniaki w kostkę, groszek, umyte różyczki kalafiora i gotujemy do miękkości kalafiora, ok 20minut. W osobnym garnuszku w osolonej wodzie gotujemy makaron.
Po odcedzeniu makaron wsypujemy do zupy. W miseczce zmieszaj śmietanę z kilkoma łyżkami zupy. Całość wlej do zupy i zagotuj.
Kalafiora dzielimy na różyczki i płukamy. Wywar przecedzamy, dodajemy marchewkę pokrojoną w paski, pietruszkę, ziemniaki w kostkę, groszek, umyte różyczki kalafiora i gotujemy do miękkości kalafiora, ok 20minut. W osobnym garnuszku w osolonej wodzie gotujemy makaron.
Po odcedzeniu makaron wsypujemy do zupy. W miseczce zmieszaj śmietanę z kilkoma łyżkami zupy. Całość wlej do zupy i zagotuj.