karolinaOla

karolinaOla

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Klasyczna zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jedna z zup, które bardzo chętnie jadam. Kalafiorowa- idealna zarówno z ziemniakami, makaronem jak i ryżem

Klasyczna zupa kalafiorowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Klasyczna zupa kalafiorowa

 

Sposób przygotowania:

Klasyczna zupa kalafiorowa
Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem listka i ziela angielskiego.

Kalafiora dzielimy na różyczki i płukamy. Wywar przecedzamy, dodajemy marchewkę pokrojoną w paski, pietruszkę, ziemniaki w kostkę, groszek, umyte różyczki kalafiora i gotujemy do miękkości kalafiora, ok 20minut. W osobnym garnuszku w osolonej wodzie gotujemy makaron.

Po odcedzeniu makaron wsypujemy do zupy. W miseczce zmieszaj śmietanę z kilkoma łyżkami zupy. Całość wlej do zupy i zagotuj.
Klasyzna zupa kalafiorowa
Kalafior gotujemy do miękkości wraz z warzywami

Tagi:

zupa kalafior