Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z porem i cebulką
1. Zagotować bulion, kalafiora podzielić na różyczki i dokładnie umyć je na durszlaku pod bieżącą wodą, por pokroić w półplasterki, cebulkę w kostkę.
2. Por oraz cebulkę wrzucić na patelnię z roztopionym masłem i przesmażyć 3-4 minuty od czasu do czasu mieszając. Dodać do gotującego się bulionu (razem z masełkiem). Wrzucić kalafior. Gotować do miękkości kalafiora (około 15 minut).
3. Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem. Śmietanę wymieszać z dwiema łyżkami wazowymi gorącej zupy i wlać do garnka ciągle mieszając jego zawartość. Zagotować i podawać. Smacznego!
2. Por oraz cebulkę wrzucić na patelnię z roztopionym masłem i przesmażyć 3-4 minuty od czasu do czasu mieszając. Dodać do gotującego się bulionu (razem z masełkiem). Wrzucić kalafior. Gotować do miękkości kalafiora (około 15 minut).
3. Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem. Śmietanę wymieszać z dwiema łyżkami wazowymi gorącej zupy i wlać do garnka ciągle mieszając jego zawartość. Zagotować i podawać. Smacznego!