Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z pomidorem
Udko dokładnie myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, wrzucamy ziele angielskie, solimy i gotujemy wywar.
Gdy mięso jest już miękkie, dodajmy pokrojone w kostkę marchewki, ziemniaki i selera. Gotujemy 10 minut. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i wrzucamy do zupy. Gotujemy przez 7-8 minut.
Następnie dodajemy pomidory pokrojone w kostkę i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz śmietanę.
Przyprawiamy do smaku i podajemy.
Gdy mięso jest już miękkie, dodajmy pokrojone w kostkę marchewki, ziemniaki i selera. Gotujemy 10 minut. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i wrzucamy do zupy. Gotujemy przez 7-8 minut.
Następnie dodajemy pomidory pokrojone w kostkę i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz śmietanę.
Przyprawiamy do smaku i podajemy.