Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z porem i ryżem
Kroimy cebulę i szklimy ją na rozgrzanym w garnku oleju. Pora oczyszczamy, kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli i trzymamy na ogniu około 3 minuty od czasu do czasu mieszając.
Wlewamy do garnka wodę.
Dodajemy pokrojone marchewki i selera. Gotujemy około 5 minut. Dodajemy ryż i znów gotujemy przez około 5 minut.
Dodajemy oczyszczonego i podzielonego na różyczki kalafiora. Gotujemy 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodajemy do zupy śmietanę, doprowadzamy do wrzenia i podajemy.
Wlewamy do garnka wodę.
Dodajemy pokrojone marchewki i selera. Gotujemy około 5 minut. Dodajemy ryż i znów gotujemy przez około 5 minut.
Dodajemy oczyszczonego i podzielonego na różyczki kalafiora. Gotujemy 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodajemy do zupy śmietanę, doprowadzamy do wrzenia i podajemy.