Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z tartą marchwią
Do dużego garnka wlewamy wodę, solimy ją. Myjemy i obieramy marchew, seler i pietruszkę. Jedną z marchwi ścieramy na tarce w wiórki. Pozostałe warzywa wrzucamy do garnka z wodą i stawiamy na gazie. W międzyczasie myjemy i rozdrabniamy na małe części kalafior, myjemy i obieramy ziemniaki, które następnie kroimy w kostkę. Gdy zupa się zacznie gotować, czekamy około 10 minut i wrzucamy kalafior oraz startą wcześniej marchew. Po kolejnych 7 minutach dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy wszystko aż do miękkości, od czasu do czasu mieszając. W końcowym etapie zagęszczamy zupę odrobiną kaszy manny, a na sam koniec dokładamy posiekany koperek. Zupę doprawiamy według uznania, pieprzem, maggi oraz solą. Gotowe!