basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Zupa kalafiorowo brokułowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa jest bardzo smaczna i zdrowa.Podaję ja z makaronem.

Zupa kalafiorowo brokułowa

Składniki:

Zupa kalafiorowo brokułowa

 

  • kość od schabu 3 kawałki
  • marchewka 2 szt
  • pietruszka zielona 6 gałązek
  • seler 2 gałązki
  • por 2 gałązki
  • lubczyk 1 gałązka
  • kalafior 0,5 szt
  • brokuł 1 szt
  • pieprz mielony 2 szczypty
  • pieprz ziołowy 2 szczypty
  • jarzynka 1 łyżeczka
  • magii 1 łyżeczka
  • sól według uznania i według smaku
  • śmietana gęsta 1 szklanka
  • ziele angielskie 5 ziaren
  • makaron cienki 25 dkg

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowo brokułowa
Kości od schabu płucze, zalewam około 2,5 litra wody,gotuję.Do gotującego się wywaru, dodaję ziele angielskie,pieprz mielony,pieprz ziołowy,jarzynkę,magii.Po około 30 minutach gotowania, dodaję marchewkę pokrojoną w słupki,kalafior,brokuł, pokrojony w małe kawałki i związane seler,por,pietruszkę,lubczyk.Całość gotuję jeszcze około 15 minut.Po tym czasie, wyjmuję związane jarzyny, a do zupy wlewam śmietanę.Makaron cienki gotuje w lekko posolonej wodzie,odsączam i nakładam na talerze,zalewając go przygotowaną zupą. Życzę smacznego.