MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa kalafiorowo-fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa z warzywami ugotowanymi al dente.

Zupa kalafiorowo-fasolowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kalafiorowo-fasolowa

 

  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 300g świeżego kalafiora
  • 100g zielonej fasolki (mrożona)
  • kostka warzywna
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka śmietany 30%
  • natka świeżej pietruszki.

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowo-fasolowa
Marchew obieramy i kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.Kalafior dzielimy na różyczki i płuczemy . Do garnka wlewamy 1,5 l wody dodajemy soli i pieprzu , wsypujemy marchew , cebulę i gotujemy przez 5 minut. Następnie wsypujemy różyczki kalafiora i gotową mrożona fasolkę, dodajemy kostkę , mieszamy wszystko i gotujemy przez 10 minut. Następnie wlewamy śmietanę, mieszamy i posypujemy natką pietruszki. Podajemy gorącą.
Zupa kalafiorowo-fasolowa
Marchew i cebuę obieramy i kroimy w talarki i piórka.
Zupa kalafiorowo-fasolowa
Fasolkę do zupy kupujemy gotową, bo mrożonki posiadają także duzo odzywczych witamin.
Zupa kalafiorowo-fasolowa
Warzywa wsypujemy do garnka, najpierw marchew i cebulę a potem kalafior i fasolkę.
Zupa kalafiorowo-fasolowa
Na końcu do zupy dodajemy śmietanę i natkę pietruszki.