Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowo-fasolowa
Marchew obieramy i kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.Kalafior dzielimy na różyczki i płuczemy . Do garnka wlewamy 1,5 l wody dodajemy soli i pieprzu , wsypujemy marchew , cebulę i gotujemy przez 5 minut. Następnie wsypujemy różyczki kalafiora i gotową mrożona fasolkę, dodajemy kostkę , mieszamy wszystko i gotujemy przez 10 minut. Następnie wlewamy śmietanę, mieszamy i posypujemy natką pietruszki. Podajemy gorącą.
![Zupa kalafiorowo-fasolowa Zupa kalafiorowo-fasolowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-kalafiorowo-fasolowa-98737.jpg)
![Zupa kalafiorowo-fasolowa Zupa kalafiorowo-fasolowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-kalafiorowo-fasolowa-98738.jpg)
![Zupa kalafiorowo-fasolowa Zupa kalafiorowo-fasolowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-kalafiorowo-fasolowa-98739.jpg)
![Zupa kalafiorowo-fasolowa Zupa kalafiorowo-fasolowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-kalafiorowo-fasolowa-98740.jpg)