Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowo-groszkowa
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, a papryczkę na małe kawałki. W garnku rozgrzać trochę oleju. Zeszklić na nim cebulę, czosnek i papryczkę. Do tego wsypać mrożony groszek, wlać pół szklanki wody, zagotować. Gotować do miękkości, następnie wszystko zmiksować. Marchewki i pietruszkę obrać, pokroić w półplasterki. Por dokładnie oczyścić, drobno pokroić. Marchewki, pietruszkę i por podsmażyć w drugim garnku na oleju. Seler dokładnie oczyścić, opłukać, korzeń obrać. Seler dodać do warzyw w garnku. Wlać bulion, zagotować. Gotować ok. 10 minut. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Kalafior podzielić na małe różyczki. Do gotującej się zupy dodać ziemniaki, kalafior i trochę pieprzu. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Do zupy dodać zmiksowany groszek, dokładnie wymieszać. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.