Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowo paprykowa
Kość z karkówki umyć, pokroić i włożyć do garnka. Wlać 2 litry zimnej wody i gotować wywar na małym ogniu zdejmując burzyny około 40 minut. Gdy gotuje się wywar przygotować resztę składników. Kalafiora podzielić na różyczki. Cebulę i papryki oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę i seler także obrać, umyć i także pokroić w kostkę. Tak samo zrobić z ziemniakami czyli obrać, umyć i pokroić w kostkę. Po upływie 40 minut do wywaru wrzucić pokrojoną marchewkę, cebulę, pietruszkę i seler oraz natkę i 3 łyżki koperku ( 1 łyżkę zostawić do posypania gotowej zupy ). Po upływie 10 minut dodać ziemniaki, kalafior i paprykę oraz wszystkie przyprawy. Gotować zupę do miękkości ziemniaków. Na koniec przygotować śmietanę. Do śmietany wlać trochę zupy, wymieszać i wlać do garnka z zupą i zamieszać. Gotowa zupę nalać na talerze i posypać zostawionym koperkiem.
zewa
edytaha
To może być smaczne połączenie :)
zbysiowa
zewa
gusia1000