dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Zupa kalafiorowo-pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna zupa jarzynowa z pomidorami i kalafiorem

Zupa kalafiorowo-pomidorowa

Składniki:

Zupa kalafiorowo-pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowo-pomidorowa
Pora obieramy z zewnętrznych liści, siekamy drobno i dusimy na rozgrzanej niezbyt mocno oliwie. Marchew, obieramy, myjemy, ścieramy na tarce, dodajemy do pora i przesmażamy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka. Dodajemy warzywa z patelni, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy. Kalafiora dzielimy na różyczki, myjemy i dodajemy do zupy. Gotujemy aż warzywa będa miekkie, wtedy dodajemy pomidory, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.