mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Zupa kalarepa z kapustą na kaczce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Zupa na którą czekam cały rok ponieważ uwielbiam młodą kapustę. Obowiązkowo musi być dużo koperku który mogę jeść łyżkami. Polecam gotować zupę na wywarze z kaczki, ma ona wtedy fajny smak.

Zupa kalarepa z kapustą na kaczce

Składniki:

Zupa kalarepa z kapustą na kaczce

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalarepa z kapustą na kaczce

ETAP 1:

Zupa  kalarepa z kapustą na kaczce
warzywa obrane i korpus z kaczki oraz skrzydła

Wszystkie elementy od kaczki przekładam do garnka dolewam 3 litry wody, dodaje liść, ziele angielskie i gotuję. W między czasie obieram warzywa.

ETAP 2:

Zupa  kalarepa z kapustą na kaczce
marchewka pokrojona w kostkę mała na desce

Marchewkę i kroję w kostkę.

ETAP 3:

Zupa  kalarepa z kapustą na kaczce
seler starta na tarce jarzynowej na drobne oczka

seler i pietruszkę ścieram na tarce jarzynowej, por drobno kroję.

ETAP 4:

Zupa  kalarepa z kapustą na kaczce
kapusta młoda pokrojona na desce na paski

kapustę szatkuję, kalarepę obieram i kroję w paski.Warzywa przekładam do garnka i gotuję razem.

Zupę gotuje około godziny na wolnym ogniu. Na końcu doprawiam solą dodaję koper świeży.

Tagi:

zupa warzywa