Sposób przygotowania:
Zupa Eli z kalarepy z grysikiem
Udko umyć,zalać wodą,dodać sól,ziele angielskie,liście laurowe i gotować.Kalarepy obrać,umyć i pokroić w kostkę. Liście z kalarepy umyć i odciąć łodygi. Umyte liście pokroić. Marchewki,pietruszkę i seler obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki i koperek umyć,osuszyć i posiekać. Do wywaru dodać pokrojoną kalarepę i liście. Po 10 minutach gotowania dodać utarte jarzyny,ziemniaki i gotować do miękkości. Udko wyjąć z zupy,obrać mięso ze skóry i kości. Mięso pokroić i dodać do zupy. Do zupy wsypać kaszę manną,mieszając,żeby nie porobiły się kluchy i gotować według opisu na opakowaniu. Do gotowej zupy dodać natkę pietruszki,koperek i doprawić maggi do smaku. Smacznego!