iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa kapusciana z fasolą szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dobra warzywna szybka zupka .

Zupa kapusciana z fasolą szparagową

Składniki:

Zupa kapusciana z fasolą szparagową

 

  • kapusta biła ok 1/4 głowy
  • fasolka szparagowa 1 garść
  • marchewka młoda 3 -5 szt
  • pietruszka 1 szt duza
  • ziemniaki 3 szt
  • lisć laurowy 1 szt
  • kulki pieprzu 2 szt
  • kostka warzywna bulion 2 szt
  • cebula
  • masło 1 łyżka
  • wegeta,maggi do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa kapusciana z fasolą szparagową
Wszystkie warzywa kroimy drobno lub w kawałki .Zależy jak lubimy . dodajemy lisć laurowy ,kulki pieprzu kostki bulionowe .wszystko gotujemy aż warzywa będą miękkie .Doprawiamy magii i kucharkiem czy wegetą . Na koniec dajemy łyżkę masła i pokrojoną zieleniną .