Sposób przygotowania:
Zupa fasolowa z kiełbasą, boczkiem i papryką
1. Żeberka oraz fasolę przekładam do garnka. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie, kminek, paprykę mieloną oraz przyprawę warzywną. Całość zalewam wodą i gotuję na małym ogniu około godziny.
2. Cebulę kroję w kostkę i szklę na oliwie. Dodaję do zupy. Marchewkę oraz pietruszkę obieram i kroję w plasterki. Pomidora kroję na ćwiartki, a paprykę w kostkę. Kiełbasę kroję w plasterki, natomiast boczek w kostkę. Boczek razem z kiełbasą podsmażam na rumiano na oliwie. Przygotowane wędliny oraz warzywa dodaję do zupy. Gotuję około 30 minut.
3. Na końcu do zupy dodaję koncentrat i gotuję jeszcze przez 5 minut. Zupę doprawiam do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem.
2. Cebulę kroję w kostkę i szklę na oliwie. Dodaję do zupy. Marchewkę oraz pietruszkę obieram i kroję w plasterki. Pomidora kroję na ćwiartki, a paprykę w kostkę. Kiełbasę kroję w plasterki, natomiast boczek w kostkę. Boczek razem z kiełbasą podsmażam na rumiano na oliwie. Przygotowane wędliny oraz warzywa dodaję do zupy. Gotuję około 30 minut.
3. Na końcu do zupy dodaję koncentrat i gotuję jeszcze przez 5 minut. Zupę doprawiam do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem.
Magdalena88
niezły kąsek