Sposób przygotowania:
Zupa kapuściano-cukiniowa
Marchewki obrać, pokroić w półplasterki. Seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić. Przygotowane warzywa wrzucić na rozgrzany w garnku olej. Smażyć, co chwilę mieszając, ok. 10 minut. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Kapustę poszatkować. Cukinię umyć, pokroić w kostkę razem ze skórką. Cukinię, ziemniaki i kapustę wrzucić do podsmażonych warzyw w garnku. Wymieszać, podsmażać jeszcze 2-3 minuty. Wlać bulion i zagotować. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Do zupy dodać koncentrat pomidorowy, majeranek i trochę pieprzu. Gotować jeszcze ok. 2 minuty. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.