Sposób przygotowania:
Zupa kapuściano-groszkowa z kurczakiemEtap 1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku na oleju.
Etap 2
Marchewki i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić. Warzywa dodać do cebuli. Podsmażać razem kilka minut co jakiś czas mieszając.
Etap 3
Wlać bulion, zagotować.
Etap 4
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Kapustę poszatkować.
Etap 5
Do zupy dodać kapustę, ziemniaki, mrożony groszek i trochę pieprzu. Gotować dalej.
Etap 6
Mięso pokroić na małe kawałki, dodać do zupy jak ziemniaki będą już prawie miękkie.
Etap 7
Gotować jeszcze ok. 10 minut. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Magdalena88