WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2145]

Kaszotto z suszonymi grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kaszotto z kaszy pęczak, z suszonymi grzybami, na rosole, z cebulą, przyprawami i wędzonym żółtym serem.

Kaszotto z suszonymi grzybami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kaszotto z suszonymi grzybami

 

  • Kilka kawałków suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • 3/4 szklanki kaszy pęczak
  • Ok. 2,5 szklanki rosołu drobiowego
  • Sól, pieprz do smaku
  • Kawałek wędzonego żółtego sera

Sposób przygotowania:

Kaszotto z suszonymi grzybami

ETAP 1:

Grzyby namoczyć i pozostawić na całą noc. Następnie ugotować w wodzie w której się moczyly. Odcedzić ale nie wylewać wody. Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić na oleju. Dodać pokrojone na małe kawałki grzyby.

Wsypać suchą kaszę. Chwilę razem przesmażyć. Dolać szklankę rosołu i 2-3 łyżki wywaru z grzybów. Gotować na małym ogniu aż plyn się wchłonie. Dolać kolejną szklankę rosołu i trochę grzybowego wywaru. Znów gotować, aż płyn się wchłonie. Czynności powtarzać aż kasza będzie miękka. Doprawić solą i pieprzem. Posypać startym drobno żółtym serem wędzonym.

Podawać na gorąco.

Kaszotto z suszonymi grzybami
Kaszotto po przygotowaniu posypane startym serem
Kaszotto z suszonymi grzybami
Kaszotto z grzybami po wchlonieciu płynów
Kaszotto z suszonymi grzybami
Kasza, grzyby i cebula podlane rosołem drobiowym
Kaszotto z suszonymi grzybami
Grzyby i kasza pęczak dodane do podsmażonej cebuli
Kaszotto z suszonymi grzybami
Cebula zeszklona na oleju

Tagi:

dania