Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa mięsna z pieczarkami i porem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zupa mięsna z pieczarkami i porem jest bardzo pożywna i rozgrzewająca. Każdy ją bardzo lubi, więc często jest u mnie przyrządzana.

Zupa mięsna z pieczarkami i porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa mięsna z pieczarkami i porem

 

Sposób przygotowania:

Zupa mięsna z pieczarkami i porem
Umytą łopatkę wieprzową pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju. Pieczarki posiekać i również przesmażyć. Mięso wraz z pieczarkami zalać wodą, dodać kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie.

Gotować do miękkości. Ziemniaki pokroić w kostkę i wraz z posiekanym czosnkiem i pokrojonym porem dodać do gotującej się zupy. Kiedy wszystko będzie miękkie zupę doprawić do smaku i zatrzepać mąką wymieszaną z zimną wodą.

Gotować jeszcze 2 minuty. Podawać z pieczywem.
Zupa mięsna z pieczarkami i porem
Pokrojone w kostkę mięso podsmażyć na oleju.
Zupa mięsna z pieczarkami i porem
Pieczarki posiekać i również przesmażyć.
Zupa mięsna z pieczarkami i porem
Mięso i pieczarki zalać zimną wodą i gotować.
Zupa mięsna z pieczarkami i porem
Do zupy dodać ziemniaki pora i czosnek i ugotować.

Tagi:

zupa mięso