Sposób przygotowania:
Zupa mięsna z pieczarkami i porem
Umytą łopatkę wieprzową pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju. Pieczarki posiekać i również przesmażyć. Mięso wraz z pieczarkami zalać wodą, dodać kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie.
Gotować do miękkości. Ziemniaki pokroić w kostkę i wraz z posiekanym czosnkiem i pokrojonym porem dodać do gotującej się zupy. Kiedy wszystko będzie miękkie zupę doprawić do smaku i zatrzepać mąką wymieszaną z zimną wodą.
Gotować jeszcze 2 minuty. Podawać z pieczywem.
Gotować do miękkości. Ziemniaki pokroić w kostkę i wraz z posiekanym czosnkiem i pokrojonym porem dodać do gotującej się zupy. Kiedy wszystko będzie miękkie zupę doprawić do smaku i zatrzepać mąką wymieszaną z zimną wodą.
Gotować jeszcze 2 minuty. Podawać z pieczywem.