mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa kokosowo-bananowa tajska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Na pewno posmakuje wszystkim, którzy lubią słodko-pikantne smaki

Zupa kokosowo-bananowa tajska Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa kokosowo-bananowa tajska

 

Sposób przygotowania:

Zupa kokosowo-bananowa tajska
Marchewkę, cebulę i seler obieram i kroję w małą kostkę lub ścieram na dużych oczkach na tarce. Cebulę duszę lekko na maśle. Dodaję do cebulki marchewkę, seler i duszę ok. 5 minut pod przykryciem. Dodaję następnie curry i wodę kokosową, mieszam dokładnie. Gotuję całość pod przykryciem, do momentu aż warzywa będą miękkie. Banana obieram, kroję w kostkę, dodaję do zupy, doprowadzam do zagotowania. Miksuję całość. Dodaję śmietanę, sól, pieprz i sok z cytryny, mieszam. Dodaję pokrojonego w kostkę ananasa, podgrzewam i od razu podaję.
Zupa kokosowo-bananowa tajska
Marchew, pietruszkę i selera obieram i scieram na tarce
Zupa kokosowo-bananowa tajska
Banana obieram za skórki i kroję w niewielką kostkę
Zupa kokosowo-bananowa tajska
Na koniec do zupy dodaję pokrojonego w kosteczkę banana