natali87_07

natali87_07

Kuchcik
[Przepisów: 1]

zupa koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

latwe w przygotowaniu, smaczne

zupa koperkowa

Składniki:

zupa koperkowa

 

  • 1 pęczek koperku
  • 2 średnie ziemniaczki (ok. 20 dag)
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • ok. ½ litra rosołu
  • liść laurowy
  • 4 łyżki śmietany 12%
  • sól
  • przyprawa w płynie Maggi

Sposób przygotowania:

zupa koperkowa
Koperek opłukać i drobno pokroić. Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę. Ugotować osobno. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na maśle i zalać gorącym rosołem. Do rosołu dodać liść laurowy i chwilkę pogotować. Do ½ szklanki wody dodać śmietanę, dokładnie rozmieszać i wlać do gotującego się rosołu. Chwilkę pogotować i zdjąć z ognia. Następnie do zupy dodać pokrojony koperek i ugotowane wcześniej ziemniaki. Wymieszać i przyprawić do smaku.

Tagi:

przyprawy