mimika

mimika

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Zupa koperkowa wersja II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejna wersja zupy koperkowej

Zupa koperkowa wersja II

Składniki:

Zupa koperkowa wersja II

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa wersja II
Koper umyć i oberwać z niego listki. Namoczyć włoszczyznę. Grubsze gałązki kopru włożyć razem z włoszczyzną do gotowania. Gotować ok. 30 minut. Następnie dodać 1 kostkę rosołu z koncentratowego. Dodać śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotować. Posolić do smaku. Z mąki i jajek zrobić ciasto na lane kluski. Drobno pokroić listki kopru. Łyżeczkę kopru wsypać do ciasta na lane kluski i wymieszać. Kluski do ugotowania wlać prosto do zupy. Jak zupa się już ugotuje, wsypać pozostały pokrojony koper.

Tagi:

jajko jajka