lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa koperkowa z kaszą perłową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nie ma to jak wiosenne zupy

Zupa koperkowa z kaszą perłową Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa koperkowa z kaszą perłową

 

 

 

 

  • kasza perłowa 2 łyżki

 

  • koperek 2 pęczki spore

 

  • jarzynka do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa z kaszą perłową
Wymocz żeberka , zalej wodą dodaj ziele angielskie liść laurowy i gotujna małym ogniu. Kiedy ugotuje się mięso obierz je i dodaj do zupy. Dopiero wtedy dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i startą marchew na wiórka . Dodaj jarzynkę do smaku i kaszę perłową mieszaj co jakiś czas .Kiedy warzywa zmiękły dodaj koperek pokrojony drobno . Gotuj jeszcze z 20 minut i podawaj . Zupa wyszła przepyszna .
Zupa koperkowa z kaszą perłową
Gotuj na małym gazie na żeberkach wyjdzie bardzo smaczna
Zupa koperkowa z kaszą perłową
Dodaj marchew startą jak żeberka się ugotują
Zupa koperkowa z kaszą perłową
Kaszę dodaj na samym końcu szybko się gotuję