Sposób przygotowania:
zupa koperkowa ze skórką cytrynowa.
można ugotować wywar z mięska i warzyw,lub wykorzystać niedzielny rosół.
1/2 łyżki masła rozgrzewamy na patelni, dodajemy 3/4 pęczka posiekanego kopru podsmażamy 2 min.
cytrynę sparzamy we wrządku,obieramy cieniutko cytrynę kroimy w cieniutkie paseczki,podsmażamy na pozostałym masełku.
wkładamy koperek i cytrynę gotujemy 10 min
1/2 cytryny wyciskamy sok,dodajemy do śmietany dolewamy gorącej zupy i dokładnie roztrzepujemy(robię to w zakręcanym słoiku)
mąkę roztrzepujemy z zimną wodą,wlewamy do zupy po zagotowaniu wlewamy śmietanę z cytryną dodajemy pozostały koper pieprzymy do smaku
podajemy z makaronem(grubym),ryżem lub grzankami
1/2 łyżki masła rozgrzewamy na patelni, dodajemy 3/4 pęczka posiekanego kopru podsmażamy 2 min.
cytrynę sparzamy we wrządku,obieramy cieniutko cytrynę kroimy w cieniutkie paseczki,podsmażamy na pozostałym masełku.
wkładamy koperek i cytrynę gotujemy 10 min
1/2 cytryny wyciskamy sok,dodajemy do śmietany dolewamy gorącej zupy i dokładnie roztrzepujemy(robię to w zakręcanym słoiku)
mąkę roztrzepujemy z zimną wodą,wlewamy do zupy po zagotowaniu wlewamy śmietanę z cytryną dodajemy pozostały koper pieprzymy do smaku
podajemy z makaronem(grubym),ryżem lub grzankami
zuzi
msewka
Babciagramolka
zosia1000