noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

zupa koperkowo-pietruszkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

lekka, pożywna, wiosenno-letnia zupa

zupa koperkowo-pietruszkowa

Składniki:

zupa koperkowo-pietruszkowa

 

  • 2 kostki rosołowe drobiowe
  • pęczek koperku,
  • natka pietruszki,
  • 1 marchewka,
  • szklanka śmietany,
  • 4 łyżki mąki,
  • sól,
  • pieprz,

 

  • Do zrobienia kluseczek;
  • 1 jajko, maka

Sposób przygotowania:

zupa koperkowo-pietruszkowa
Zagotowujemy wodę z kostkami rosołowymi, dodajemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę. Z jajka i mąki robimy kluseczki(mieszamy uzyskując dosyc gęstą konsystencję) przez np. widelec wlewamy je do zupy. Cały czas gotujac mieszamy. Mąka wymieszana ze smietaną zagęszczamy zupe. Dodajemy koperek i natke. Mozna podawac np. z grzankami

Tagi:

jajko jajka mak