Sposób przygotowania:
Zupa krabowo-jajeczna z makaronem
Zagotuj wodę w dużym garnku, posól ją. Wsyp połamany makaron jajeczny i ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Wylej na durszlak i przelej zimna wodą, odstaw. W dużym rondlu rozgrzej masło, włóż pokrojoną dymkę, kawałki selera i marchewki. Przykryj i duś na małym ogniu przez 3-4 minuty. Wlej wywar, dolej wino. Zagotuj i gotuj na bardzo małym ogniu 5 minut. mięso krabowe rozmroź jeśli jest mrożone a jeśli w zalewie odcedź je. Rozdrobnij je palcami. Jeśli masz paluszki krabowe pokrój je na małe kawałki. Do gorącego wywaru włóż makaron oraz mięso krabowe. Przypraw do smaku. Wlej sok z cytryny. Podgrzej do stanu wrzenia.Podawaj posypane natką.
marietta