Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Zupa –krem "Conrad"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa na wywarze z warzyw z dodatkiem rodzynków, keczupu, żółtek, natki pietruszki i zasmażki. Podawać z groszkiem ptysiowym..

Zupa –krem "Conrad"

Składniki:

Zupa –krem "Conrad"

 

  • 700 ml wywaru z warzyw
  • 1-2 łyżka masła
  • 1-2 łyżki mąki
  • 1-2 łyżki rodzynków
  • 3-4 łyżki keczupu
  • 1-2 żółtka
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • sok cytrynowy

Sposób przygotowania:

Zupa –krem "Conrad"
Tłuszcz rozgrzać na patelni, dodać mąkę pszenną, zasmażyć nie rumieniąc,następnie połączyć z wywarem, opłukanymi rodzynkami i keczupem, chwile pogotować na małym ogniu.

Następnie lekko przestudzić, wymieszać z żółtkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

Podawać z groszkiem ptysiowym. .