halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Zupa piwna z bakaliami .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dla lubiacych nie codzienne zupy , mozna sprobowac.

Zupa piwna z bakaliami .

Składniki:

Zupa piwna z bakaliami .

 

  • 1, 5 l jasnego piwa
  • 15 dag rodzynek
  • 15 dag migdalow
  • 2 lyzki masla
  • 2 lyzki miodu
  • 10 dag zwyklych piernikow
  • 1 torebka groszku ptysiowego

 

Sposób przygotowania:

Zupa piwna z bakaliami .
Rodzynki sparzamy , odsaczamy . Migdaly sparzamy odsaczamy i obieramy ze skorki . Kroimy drobnutko . Pierniki trzemy na tarceo drobnych oczkach . Piwo wlewamy do rondelka i zagotujemy . W rondelku topimy maslo i wrzucamy pierniczki starte . chwile smazymy i powolutku wlewamy gorace piwo caly czas mieszajac najlepiej trzepaczka . Gotujemy na malym ogniu caly czas mieszajac ., az powstanie gesty krem ok 8 minut . Pod koniec gotowania dodajemy rodzynki i migdaly , miod , mieszamy . Podajemy z groszkiem ptysiowym .

Tagi:

piwo piernik