IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Zupa krem imbirowo dyniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka i wyjątkowa w smaku zupa krem, wspaniała na jesienny obiad

Zupa krem imbirowo dyniowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa krem imbirowo dyniowa

 

  • 1 kg dynia
  • 2 szt cebula
  • 3 cm imbir
  • 1 litr bulion

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem imbirowo dyniowa
Cebulę obieram, myję i kroję w drobną kostkę a następnie podsmażam. Dodaję świeżo starty imbir. Jak cebula jest miękka wrzucam wszystko do bulionu. Dynię obieram, czyszczę i myję a następnie kroję w dość dużą kostkę i podsmażam przez około 10 minut na patelni. Jak lekko zmięknie wrzucam ją do bulionu. Bulion z dodatkami gotuję i miksuję blenderem. Zupę podaję gorącą bez dodatków lub z dodatkiem grzanek albo groszków ptysiowych. Smacznego!
Zupa krem imbirowo dyniowa
Cebulę obieram, myję i kroję w drobną kostkę a następnie podsmażam
Zupa krem imbirowo dyniowa
Dynię obieram, czyszczę i myję a następnie kroję w dość dużą kostkę i podsmażam przez około 10 minut na patelni
Zupa krem imbirowo dyniowa
Bulion z dodatkami gotuję i miksuję blenderem.

Tagi:

dynia